Sunday, July 15, 2018

Oh no! Breakout :(

Assalamualaikum people!
Yah I know breakout is a nightmare for everyone right?
Dulu aku tak pernah bermimpi langsung muka aku nak jadi berbiji2 jerawat yang zalim dan jahat ni hahah confident je muka lawa padahal tak pun. Benda ni jadi masa hujung bulan 5 macam tu.
Alkisahnya, muka aku jadi macam ni lepas aku tukar cleanser, terus muka jadi breakout yang agak teruk bagi aku even dia jadi kat pipi je. T_T 



Excuse my not so flawless cheek. huhu ni ambik gambar guna phone je so faham2 la kualiti dia cemana ek. Kalau tengok depan2 lagi teruk sampai satu tahap aku rasa macam taknak tengok cermin.
Tula gatal lagi nak tukar cleanser. Ambik hg!

So lepas aku mengalami kemurungan sebab muka yang tidak lagi seperti dahulu acewah, aku pun kembali kepada cleanser yg asal which is Himalaya Neem Wash. Actually bagi aku cleanser ni beshe2 ja tapi okay la sebab halang muka aku dari tumbuh lagi banyak jerawat. 

Pastu aku ada la jugak tempek bedak sejuk kaler pink yang menjadi favourite tok2 kita tu tiap malam. Alhamdulillah la jerawat aku dah makin mengecut even baru pakai 3 hari. huhu Tapi bedak sejuk ni ada effectnya jugak tau. Muka akan rasa pedih2 pastu bahagian yang berjerawat tu kulit jadi kering and mengelupas sikit tapi takpaa sebab nak keringkan jerawat kan. Ke fahaman aku ni salah? mohon pencerahan Ya Arif :)

So, ni lah hasilnya lepas tukar cleanser and pakai bedak sejuk tiap malam. kehkeh. Jerawat dah kurang tapi parut still ada. Takpaa I bukan orang yang senang giveup! huhuhu


Alhamdulillah :)

And baru2 ni aku ada view IG Marzeashop sebab owner dia Kak Maria Elena. Pastu face oil dengan rescue toner ni ramai bagi feedback positive. So why not kan? Aku order petang jumaat pastu petang ahad ni dah sampai. Laju kan? Tak sabar nak try. Hopefully berkesan untuk muka ai :) 



Nanti ai share feedback kat sini wokey !

Thank you for reading :))


No comments:

Post a Comment