Friday, August 25, 2017

Lazada Malaysia Merdeka Blogger Contest




Hai :) sejak dua menjak ni tetiba rasa nak usha website Lazada je taktau kenapa. Rupanya Lazada buat contest uols. Kalau ada rezeki harap2 boleh menang lah kan? Korang pun wajib join contest ni sebab hadiah dia lumayan sangat. heheh Contest Lazada ni tak payah pun cuma jawab soalan je. Semudah abc :)) Lets! *baca sampai habis sebab ada suprise kat bawah* :P

a. What do you love about being Malaysian?
Firstly I suka jadi rakyat Malaysia sebab Malaysia ada pelbagai makanan dan dalam makanan tu ada keunikkannya sendiri. Contohnya macam nasi kandar *one of my favourite food in Malaysia* nasi kandar mesti kena kuah campur and banjir satu pinggan tu. Kalau tak banjir nasi kandar tu tak kick la kann. Nasi Kandar dekat Malaysia memang tak pernah menghampakan. I'm proud of it ! I juga suka jadi Malaysian sebab penduduk kat sini semuanya baik-baik. Oneday, I nak isi air dekat mesin air cubic lecturer in KMK, tempat I tengah belajar sekarang pastu dalam masa yang sama ada seorang chinese ni nak isi air jugak. I rasa dia yang datang dulu tapi dia yang bagi I isi air dalam botol I dulu. See, baik kan orang2 kat Malaysia ni? Tak kira bangsa dan agama. Ye, tak dinafikan memang ada juga orang jahat kat Malaysia ni tapi dekat Malaysia, kita mempunyai polis dan pasukan keselamatan yang amanah, bertanggungjawab dan sentiasa membantu rakyat Malaysia yang dalam kesusahan. So, Malaysia ni boleh dikatakan negara yang aman dan sentosa gittew. Malaysia juga salah sebuah negara yang unik kerana terdiri dari pelbagai bangsa dan agama tapi kami tetap dapat hidup bersama tanpa perselisihan faham atau pertelingkahan :) Sekarang Malaysia dah maju. Kalau nak beli barang local atau luar negara, tak payah nak naik flight dah sebab dekat Malaysia ni macam-macam ada. Sekarang ni semuanya di hujung jari. Contohnya macam LAZADA yang menawarkan pelbagai barang untuk kita shopping. Tak kisah la local atau luar negara semua ada. Untung kan jadi rakyat Malaysia? 

b. Choose your favorite local brand here : http://www.lazada.com.my/malaysian-brands/ 
Favourite local brand yang I suka:



Jangan pandang sebelah mata dengan local brand ni tau. Kualiti dan design diorang setanding dengan brand antarabangsa. Sokonglah barang buatan Malaysia gaisss. Bangga tengok anak Malaysia berjaya dalam menghasilkan produk sendiri dan yang penting, barang tersebut mestilah dari Malaysia :D

 c. Select two product from that brand that you love. The Article must contain screenshots of the products mentioned. 

First Product

Telekung Siti Khadijah TPO (The Prayer Outfit) 4.1 (Pink)  






Second Product

Siti Khadijah Baju Kurung (Brown)







Kalau korang nak beli barang yang I mention ni boleh click dekat gambar okey? Lazada tengah buat sale tuu uolss >_<

So, jangan lupa okey join ramai2 sebab hadiahnya sangat best and tak rugi apa pun. Harap2 boleh la menang kan? Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. hehe :D Di kesempatan ini juga saya nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-60 kepada semua rakyat Malaysia. Semoga Malaysia kekal aman dan sejahtera hingga ke akhirnya. Amin :))

Eh tadi kata ada surprise? haah. heheh jeng jeng surprisenya ialahhhhhhh *bunyi drum*

Merdeka! Merdeka! Sale (http://www.lazada.com.my/merdeka-sale/) that will take place from 25 August to 31 August (where you can find special discounts up to 80%!).

Haa, tunggu apa lagi? lekas lah gi shopping dekat Lazada.com.my. hee bye :))




No comments:

Post a Comment